Autóápolás

Műanyag lámpák polírozása

Az elmúlt tíz év során egyre több gépkocsi és motorkerékpár első lámpája készül kopolimer műanyagból, esetenként vékony karcálló réteggel a felületén.
A nap UV sugarainak hatására a lámpa”-üveg” anyaga bomlani kezd, kívülről, a nap sugárzásának kitett felület irányából, ezzel egyidejűleg elszíneződik, barnás, vagy szürkés árnyalatot kap. Ekkor az izzólámpa energiájának nagyobb része elkezd hővé átalakulni (hiszen akadálytalanul nem tud átjutni a műanyag rétegen), a felület jobban melegszik, így tulajdonképpen öngerjesztő folyamat gyorsul fel. Bizonyos idő után, már a lámpa fényteljesítménye is csökken, egy idő után már az esedékes műszaki vizsgán is kifogás alá esik. A helyzet, polírozással, jelentősen javítható. A fel polírozott fényszórók három hónap után elkezdhet vissza matulni, a felpolírozott lámpákat ezért érdemes védőfóliával ellátni a hosszú élet tartalma miatt.

autólámpa polírozás

A polírozás

A polírozást egy speciálisan erre a célra kifejlesztett géppel, vagy kézzel, illetve a két módszer kombinálásával végezzük. Az eljárások során az autófényezés polírozásához szükséges sajátos korongokat, kendőket és különleges, mindig az alapfelületnek megfelelő pasztákat használunk. A különböző problémák más-más megoldást igényelnek.

A polírozás lényege: az autófényezés polírozásával a nem túl mély, alsóbb rétegig nem hatoló, körömmel nem érezhető karcok tűntethetők el igen látványos eredménnyel. A polírozás során a felületről igen vékony (néhány mikron vastagságú) réteget munkálunk le. A gyári fényezések gyakori vékonysága miatt a fiatal, még át nem fényezett autók esetében a mélyebb karcok csak halványíthatók.

A polírozás eredménye: a fényezés visszanyeri csillogását, élénkebb, fényesebb lesz. Ajánljuk: azoknak az ügyfeleinknek, akik autó eladás előtt állnak és szeretnék a megfelelő áron eladni gépkocsijukat. Természetesen azoknak is, akik egyszerűen az autójuk fényezését szeretnék újjávarázsolni.

autó polírozás

kilincs polírozás