Autóüveg fóliázás

Csak olyan fólia helyezhető fel az autó ablakaira, amely rendelkezik H-engedélyszámmal, és műbizonylattal. Ez a felhasznált anyagszabályoknak megfelelősége mellett egyúttal garantálja az autósok számára a minőséget is.

Eddig sok gond volt a szedett vetett, hamisított vagy teljesen komolytalan műbizonylatokkal. Ezért vezette be a SkyFol a hatóságokkal egyetértésben a hologrammos és nem hamisítható műbizonylatot. Emellett a H jelzésű engedélyszámot a fóliázott ablakra is fel kell tüntetni, matrica formában eltüntethetetlenül. A műbizonylatnak az is szerepe, hogy a vevő biztos legyen benne hogy megfelelő pótalkatrészt szereltek fel az autója üvegére szakebmer által, akinek az adott évre érvényes regisztrációs száma van. Egyebként a fólia nem lehet reflektív, mivel azt balesetveszélyesnek tartják.

Magyarországon a gazdasági és közlekedési minisztérium 84/2005. (X.11) GKM rendeletének 3. §-a szerint személygépkocsik esetén, nem csak a hátsó oldalsó ablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen telepithető, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel ("H" engedély) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva.

Az autófólia és az autóüveg fóliázás elegánsabb külsőt, látványosabb optikai tuningot, kevesebb üzemanyag fogyasztást és konfortosabb utazást biztosít. Megóvja gyerekeit, Önt és autóját a Nap káros hatásaitól.

A sötét fóliák használata az értéktárgyak, szerszámok szállítása esetén, csökkentik az autófeltörések rizikóját. A fóliák a Közlekedési Főfelügyelet engedélyével rendelkeznek, és H jelű pótalkatrészként, műbizonylattal kísérjük.

Az egyre szaporodó autófeltörések, vagy piros lámpánál való üvegbetörések esetén jól jönnek a biztonsági fóliák, melyek meghiúsítják a tolvajok eredményességét. Az autóüvegek erőszakos betöréseit jobb megelőzni, mint elszenvedni.

Csak egyszer kell befektetnünk, és hosszú éveken át élvezhetjük jótékony hatásait további ráfordítás nélkül.

Napjainkban az európai normáknak megfelelő, életszerű szabályok szerint lehet fóliáztatni az autó üvegfelületeit.

Az első szélvédő lehajtott napellenzők által takart felületére bármilyen fólia, máshová min. 75%-os fényáteresztő képességű fólia ragasztható. Ha az autó mindkét oldalon rendelkezik külső visszapillantó tükörrel, akkor bármely sötétségű fóliával ellátható hátsó szélvédő. Az első ajtók oldalablakaira, oldalablakra is ragasztható legalább 70 % fényáteresztő képességű fólia, a többi oldalsó ablakra korlátozás nélkül bármilyen sötétségű fólia kerülhet.

Technikai adatok