Épületüveg fóliázás

A fóliák télen ugyanúgy kifejtik hőszigetelő, hővisszaverő hatásukat, mert a fűtőtestek és klímaberendezések által kibocsátott hőhullámokat nagymértékben a helyiségben tartják.

Betörés esetén késlelteti, illetve meggátolja a behatolást a helyiségbe, valamint a vandalizmus okozta károk csupán a betört üvegek kicserélésére korlátozódnak, mivel az épület belseje nincs kitéve további rombolásnak vagy lopásnak.

A fólia arany, ezüst, bronz, szürke, kék, opál, matt ezüst és neutrális színben kaphatók.

Épületek üvegének fóliázását egyre többen igénylik és élvezik annak jótékony hatásait.

Sötétítő ablakfólia

Az egészségünkre is káros fényösszetevő elemek - az ultraibolya sugarak - felelősek főként a kárpitok és a berendezések kifakulásáért. Az általunk telepítet ablakfóliák az UV-sugárzást 99%-ban kiszűrik. A klimatizált helyiségekben is gyakran elviselhetetlen a napsugárzás ablak mellett érzékelt égető, vakító hatása. A megfelelő típusú ablakfólia kiválasztásával szabályozható az épületbe bejutó természetes fény erőssége és minősége. A vakító ragyogást akár 80%-ban is kiszűri, míg a látható fényt beengedve természetes megvilágítást biztosít, javítva ezzel a munkahelyek ergonómiáját. A fóliák az EU szabványnak megfelelően kiszűrik a vakító fényt, így a monitorok és TV készülékek képernyőjét mentesítik a kellemetlen fényreflexiótól.

Hővédő ablakfólia

A nagy üvegfelülettel rendelkező szerkezetek speciális tulajdonságai miatt az épületek hőterhelése az erősen napos időszakokban nagy mértékben megnövekszik. A hűtésre fordított többlet energia jelentősen megnöveli az épületek üzemeltetési költségét, továbbá a hűtőrendszer sok esetben nem képes a kívánt hőmérsékletre lehűteni az épületet.

Az üvegfelületeken keresztül a napsugárzással az épületbe bejutó hő mennyiségét a Hő- és Fényvédő ablaküveg-fóliák akár 75%-kal csökkentik, így a légkondicionáló berendezések kisebb igénybevétele miatt jelentősen csökkenthetők a klimatizációs költségek.

Fémezett ablakfólia

Az ablakfóliák egyes típusai a fémötvözetű rétegnek köszönhetően elektronikus adatvédelmet biztosítanak (radar, FM, elektromágneses impulzus) és elektromágneses árnyékolásuk révén védenek az illetéktelenek információ szerzésétől.

A fémezés egy fejlettebb formája az ún. sputtering eljárás, mely atomi szintű részecskéket szakít ki különféle ötvözetekben, melyek aztán kontrollált környezetben teljesen egyenletesen ülnek ki a fólia felszínére. Ezt az eljárást csak kiváló minőségű poliészteren lehet alkalmazni, színezés nélkül érhetők el különféle árnyalatok, hatásfoka nagyobb, mint a fémgőzölt fóliáké, mivel alacsonyabb reflexiós értékkel, világosabb árnyalatban is elérhetjük a kívánt hatást.

További előnye a fejlettebb gyártási technológiának, hogy a fólia sokkal tovább megőrzi eredeti megjelenését, csillogását.

Biztonság, hő- és fényvédelem

A kombinált ablakfóliák egyesítik a nagyfokú biztonságot a hő- és fényvédő képességgel, így még komplexebb védelmet biztosítanak felhasználóiknak.

Betekintésvédelem

Bizonyos típusú ablakfóliák, a bennük található fémötvözetű rétegnek és a színezettségnek köszönhetően védelmet biztosítanak betekintés ellen.


Technikai adatok:
Kültéri Tükrös Ezüst Fóliák
NSN fémezett fóliák
SkyFol Tükrös Ezüst Fóliák